Recept
Dessa muffins är kanske inte något man tänker på att baka till fika, men de är riktigt goda. När jag bakat de har jag fått kommentarer om att det smakar pepparkaka=). Och det är jättelätt!
Morotsmuffins, ca 12 st
Du behöver:
1 ½ dl finrivna morötter
1 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ krm salt
½ dl matolja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och riv morötterna fint.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en skål
Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt i en annan skål
Rör ner morötterna och oljan i äggsmeten
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, blanda försiktigt
Ställ muffinsformar på en plåt
Häll smeten i formarna - fyll endast till hälften!
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Kontrollera med provsticka om muffinsarna är klara
Topping
Du behöver: (receptet ska egentligen vara dubbelt, men det jag skrivit räcker till en omgång muffins)
25 gram flytande margarin eller smält smör
2 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
50 gram philadelfiaost light.
Blanda allt i en skål och se till att toppingen inte har klumpar i sig.
Servera med muffinsarna, eller bre på redan innan servering.
LYCKA TILL!
Dessa kakor gjorde vi på Elevens val idag. Väldigt snabba och goda!
Dumlekakor, 12 st
Du behöver:
2 dl vetemjöl
3/4 dl socker
3/4 tsk bakpulver
150 gram margarin
12 st dumlekolor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda i de andra ingredienserna.
3. Lägg dumlekolorna i aluminiumformar.
4. Dela upp smeten i formarna.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
KLART!
LYCKA TILL!
Kommentarer
Trackback